Hlavní cíl společné akce vinobraní a dožínek se vyplnil. Stmelit všechny dobré lidi, regionální producenty, vinaře ze všech vinařských podoblastí, skvělé muzikanty a divadelníky. K tomu přálo slunné počasí a teploty babího léta, proto není divu, že celá událost Vinobraní na Kačině přilákala do zámeckého parku téměř 10 tisíc návštěvníků. Byl tak překonán návštěvnický rekord z roku 2015 a vydařený ročník vystřelil vinobraní na čestné místo nejnavštěvovanější kulturní události regionu Kutnohorska, jež se opakuje v ročních intervalech.

Během dne zazněly známé hity od skupiny Beatles v podání mladé skupiny Brouci, představila se hvězda vinobraní a dožínek - hudební pořad Tmavomodrý svět, Ivan Mládek zahrál s doprovodem BanjoBandu, do závěru akci dotáhl Kolínský BigBand s Dashou, finále pak patřilo místní skupině hudebníků Vesper.

Zuzana Moravčíková
Obhájí Zuzana Moravčíková post místostarostky? Dnešek rozhodne

Ve chvílích, kdy na hlavní scéně hosty bavily ty největší hvězdy, probíhal další doprovodný program v celém okolí zámku - hrálo se divadlo, čaroval kouzelník, řádilo se na hromadě umělého technického sněhu a konaly se odborné přednášky s výstavou starých a nových fotografií Kutné Hory.

Šestý ročník akce pořadatelé věnovali regionální potravině. V rámci toho předali čestní hosté cenu „Osobnost regionu Kutnohorska 2016”, tedy cenu za přínos regionu, kterou získala společnost Unikom a.s., slavící v tomto roce své 25. výročí od svého založení.

Vinobraní a dožínky na zámku Kačině byly zdařilé. Lukáš Rudolfský, prezident vinobraní k tomu řekl: „Letos to byl jeden z velmi dobrých ročníků, jeden z těch nejlepších. Mám nesmírnou radost z neutichajícího zájmu všech zúčastněných, což je pro nás ta největší odměna. Na zdraví a ať žije 7. ročník, nechť se na něm zase všichni spolu a ve zdraví potkáme!”

Jakub Skyva

Kutná Hora v přípravném utkání podlehla v prodloužení Žabonosům
Druhá část: Kutnohorští Sršni přestavují kádr před startem nové soutěže