Ve volbách si přitom Zuzana Moravčíková nevedla vůbec špatně. V celém kraji získala dokonce 834 preferenčních hlasů. Od začátku ale na kandidátní listině ČSSD figurovala jako číslo 28. Už před volbami se tedy dalo tušit, že pokud ČSSD nedosáhne ve volbách dosud nevídaného absolutního triumfu, Moravčíková se do pětašedesáti členného krajského zastupitelstva znovu nedostane. To se nakonec stalo. Zuzana Moravčíková v krajském vedení končí nejen jako zastupitelka, ale i jako náměstkyně hejtmana.

Výsledek voleb ve Středočeském kraji prý nedokázala dopředu odhadnout. „Věděla jsem, že uspěje ANO 2011 i STAN, ale jak hodně, nebo málo, jsem nedokázala tipnout. Neúspěch sociální demokracie mě ale velmi mrzí," komentovala výsledky krajských voleb. Další povolební vývoj a možné krajské koalice komentovat nechtěla. „Nechci spekulovat ani o tom, co se teď bude dál dít, ani o tom, kdo by mohl být hejtmanem. Nejsem přítomna u povolebních vyjednávání, ani u těch, které probíhají v rámci ČSSD," uvedla Zuzana Moravčíková.

Současná místostarostka Kutné Hory opakovaně čelila kritice kutnohorské opozice, že zastává dva plné pracovní poměry a nemůže se tak ani jednomu věnovat naplno. To se teď ale mění. Jeden z postů, místo náměstkyně hejtmana, Moravčíková vlivem výsledku voleb opouští. Možná „úleva" však podle jejích slov nepřišla. Tlakem, který byl na ni v souvislosti se dvěma pracovními poměry vyvíjen, se ve svém přístupu k volbám tolik nezabývala. Jako daleko větší problém vnímala svou pozici na krajské kandidátské listině ČSSD. Tu si kandidáti sami nevybírají a ona náhle skončila hodně dole. „Byla jsem až dvacátá osmá. To mi bylo líto. Bylo mi jasné, že z této pozice post obhájit nemohu," řekla.

Že Zuzana Moravčíková svou pozici na kraji neobhájí předpokládal i Ivo Šanc, který byl jedním z kritiků toho, že kutnohorská uvolněná místostostarostka je zároveň naplno zaměstnaná i jako náměstkyně hejtmana. „Její volební výsledek jsem čekal. Na kandidátce byla napsaná nízko," řekl Šanc.

Po víkendových volbách se ale situace obrací. Nyní by mohl být právě on jako znovu zvolený krajský zastupitel a představitel hnutí STAN jedním z možných kandidátů na post náměstka hejtmana. Zatím však není po povolebním krajském politickém „zemětřesení" nic jisté a ani tato možnost nyní není na pořadu jednání. „Je předčasné o tom hovořit," podotkl Ivo Šanc.

Kariéra Zuzany Moravčíkové na kraji začala již v roce 2008, kdy se stala zastupitelkou a posléze radní pro majetkové záležitosti Středočeského kraje. Krátce byla také v pozici hejtmanky Středočeského kraje. Došlo k tomu po korupční kauze Davida Ratha v roce 2012. Tehdy nejprve od května zastávala funkci zastupující hejtmanky Středočeského kraje po rezignaci Davida Ratha, který byl zadržen policií. V červnu pak byla zastupitelstvem zvolena na post hejtmanky a zůstala jí až do krajských voleb v roce 2012, kdy se hejtmanem stal volební lídr ČSSD Josef Řihák. Funkci náměstkyně hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery zastávala od června 2014. Na stejném postu ale působila v letech 2008 až 2012. Zastupitelkou Kutné Hory se stala po komunálních volbách v roce 2010, kdy působila v opozici. V roce 2014 se pak po komunálních volbách stala místostarostkou