,,Z posledních jednání mezi úřady ale vyplynulo, že pořádání akcí v pivovaru je možné. Podmínkou je ovšem to, že si na hluk nebude nikdo stěžovat," řekl starosta Martin Starý.

Radnice na duben a květen chystá veřejná jednání s lidmi z okolí pivovaru, na nichž je chce požádat, zda by byli ochotni tři až čtyři akce ročně tolerovat. „Budeme muset jednat s občany, pořádání kulturních akcí v pivovaru nebude jednoduché, závisí to na tolerantnosti lidí kolem. Ať uděláme co uděláme, stačí jeden stěžovatel a bude problém," podotkl starosta. Město zároveň pořídí odmontovatelnou protihlukovou stěnu, která by se umístila vedle brány do pivovaru.

V nevyužívaném areálu se ročně konaly tři až čtyři akce, přičemž nejvýznamnější byla několikadenní přehlídka alternativní hudby Creepy Teepee. Jeho pořadatelé už začali prodávat lístky na letošní ročník, který se má konat 10. až 12. července. Festival si zakládá na neformální atmosféře, duchu téměř komunitní solidarity a přirozené prostupnosti mezi diváky a účinkujícími. Poprvé se konal v létě 2009 jako součást GASKartfestu, organizovaného Galerií Středočeského kraje. Po personálních změnách ve vedení GASK na jaře 2011 se přehlídka přestěhovala do nevyužívaného pivovarského areálu, který vlastní město.

Pivovar, který před lety opustila skupina Heineken, chce město prodat. Zájemce o koupi by podle starosty pořádání kulturních akcí rád zachoval, město by mu mohlo prodat i protihlukovou­ stěnu.