Do Týdne nízkoprahových klubů se letos přidala zařízení v 53 městech. Akci pořádá Česká asociace streetwork a 71 nízkoprahových klubů pro děti a mládež. Ty uspořádají celkem 132 akcí, mezi kterými jsou dny otevřených dveří, divadelní představení, koncerty nebo festivaly. Cílem je upozornit na práci a význam těchto zařízení, kam mohou děti po škole přijít trávit volný čas nebo řešit problémy bez jakýchkoli registrací, či poplatků.
Stranou nezůstane ani Kutnohorsko. Hned dvě akce nabídne Centrum Domek.

V úterý od 14 hodin se zde uskuteční akce s názvem Domek v pohybu. V blízkosti klubu v ulici Jana Karafiáta budou probíhat venkovní aktivity. Návštěvníci se mohou těšit na jízdu na koloběžkách, skoky v pytlích, malba křídami na chodník a další zábavu. Druhou akci s názvem In-formuj se! Centrum Domek uspořádá ve čtvrtek od 14 hodin. Půjde o program na téma třídění odpadu.

Centrum Domek je zařízení, které v Čáslavi provozuje Oblastní charita Kutná Hora na faře Církve československé husitské. Dětem nabízí volnočasové aktivity, doučování i jednorázové akce nebo příměstské tábory. Rodinám s dětmi pak sociální poradenství nebo zázemí a vyžití v předškolním klubu.