Zatímco Katlov se stal v posledních měsících centrem rybářského dění a letos se zde konalo i vůbec první Mistrovství světa juniorů v lovu kaprů, atmosféra na Pohanu bude lehce komornější. „Naším záměrem je, aby na rybníku Pohan vznikl ráj pro ryby a rybáře. Stane se domovem největších sumců v České republice," řekl Jakub Vágner s tím, že revitalizace by měla být hotová asi za tři týdny.

Zájem Jakuba Vágnera o Pohan byl od samého začátku po pronájmu Katlova zcela logickým krokem. Pohanu totiž slouží jako zásobárna vody právě Katlov a obě vodní plochy bez sebe prakticky nemohou existovat. Avšak zatímco v Katlově lze vylovit kapra s váhou více než dvacet kilogramů, v rybníku Pohan budou sumci těžší než sto kilogramů.

Hlavním smyslem celkové revitalizace obou rybníků je nejen popularizace sportovního rybolovu, ale také vytvoření příjemného přírodního prostoru pro celé rodiny s dětmi. I proto si Jakub Vágner pro úpravu rybníka Pohan vybral společnost, která používá stroj s ekologicky šetrným hybridním pohonem, vůbec prvním na našem trhu. „Technologie této společnosti nám umožňuje revitalizovat přírodu efektivně a s citem. Rybník Pohan si to po mnoha letech zaslouží," doplnil Vágner.