Podání žádosti totiž nepředcházel souhlas zastupitelů a město nemá v kase peníze na povinnou spoluúčast, která není malá. Konečné slovo budou mít zastupitelé na jednání v úterý 14. května.

Čeká se bouřlivá debata, radní ale příspěvek na spoluúčast schválit nedoporučují. „Je skvělé, že někdo dokáže získat pětimilionovou dotaci. Bohužel tomu nepředcházel souhlas zastupitelstva a najednou po nás chtějí doplatit 2,1 milionu korun,“ uvedl místostarosta Vít Šnajdr (Piráti). Podle něj by se mohlo jednat o nežádoucí precedens do budoucna.

„Zatím kdokoliv žádal o dotaci, měl schváleno, že může. Tím měl garantovanou spoluúčast. Tohle by mohlo přinést ten efekt, že jakýkoliv spolek podá žádost o dotaci a bude chtít automaticky doplatit spoluúčast,“ řekl místostarosta s tím, že ale tuto konkrétní akci vnímá jako potřebnou. „Jako sportovec bych okamžitě řekl paráda, ale s tímhle precedensem je to složitější,“ dodal Šnajdr.

Rekonstrukce počítá s vybudování sítě drenáží a závlahového systému, položením vrstvy humusu a výsadbou nového trávníku. Součástí má být i zvelebení okolí v sousedství hrací plochy s cílem zvýšit bezpečnost hráčů a pohodlí diváků.

Palackého náměstí v Kutné Hoře.
Nabídne Palackého náměstí v Kutné Hoře vodní osvěžení?
Tellerův cukrovar v Kutné Hoře
Oprava Tellerova cukrovaru jde pomalu, nejsou stavební firmy