Zručští policisté, Miloš Zajíc a Petr Kupsa, ihned po přijetí oznámení, vyjeli na místo. Muž se nacházel na zábradlí posledního vyhlídkového podlaží, ve výšce zhruba 24 metrů nad zemí.

„Policisté se s ním snažili okamžitě navázat kontakt, ten byl ale zpočátku značně složitý, neboť muž s nimi nechtěl jakkoliv komunikovat, stále se zakláněl ze zábradlí rozhledny a bylo zřejmé, že je ve špatném psychickém stavu. Policisté okamžitě vyběhli do posledního patra rozhledny a po celou dobu se snažili s mužem navázat kontakt,“ popsala policistka Vlasta Suchánková.

Muž začal s hlídkou komunikovat až po chvíli. „Oba kolegové využili této chvíle, a poté, co se jim muže podařilo přemluvit a přesvědčit, aby od skoku upustil, ho následně ze zábradlí sundali a posadili na podlahu do bezpečné vzdálenosti,“ doplnila Vlasta Suchánková.

Kriminalisté zadrželi pětici osob při výrobě pervitinu.
Vaření pervitinu překazila policejní zásahovka

Policisté s mužem komunikovali až do doby, než jej bezpečně odvedli z rozhledny dolů a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Oba policisté se s případem tohoto typu záchrany lidského života setkali poprvé.

„Jsem na své policisty a jejich čin po právu hrdý, oba mají velmi jemné sociální cítění a pomohli by určitě každému,“ uvedl vedoucí zručského obvodního oddělení Martin Šťastný ke svým policistům.

Oba policisté přitom patří spíše k mladším ročníkům narození. Miloš Zajíc je třiatřicetiletý policista, který je ve výkonu služby už 12 let. Pětadvacetiletý Petr Kupsa je ve služebním poměru 5 let.

Ilustrační foto
Prchající zloděj skočil do auta k policistovi
Policisté pronásledovali motorkáře, který nechtěl zastavit a nakonec havaroval.
Středočeským kriminalistům přihnali práci policisté z Prahy